Waarom werkt mijn radiator niet?

Heb je gemerkt dat het de laatste tijd niet meer warm wordt in je huis? Of is het juist te warm? Het eerste wat je doet is natuurlijk checken of de radiatoren wel goed werken. Blijkt het dat een radiator niet meer werkt? Geen paniek, met onze hulp is het probleem snel opgelost.

Ontluchten van de radiator

De meest voorkomende problemen worden veroorzaakt door luchtbellen in de leiding. Dit zorgt ervoor dat de radiator niet volledig warm wordt of een tikkend geluid maakt. Ook komt het voor dat hij een borrelend geluid maakt. Deze problemen zijn makkelijk te verhelpen door de radiator te ontluchten. Goed nieuws: als je wilt, kan je dit helemaal zelf doen. Hoe dit moet is te vinden op onze pagina over ontluchten. Heb je liever dat iemand anders dit voor je doet? Dat is geen probleem, de vakmannen van All-in CV helpen je graag. Zo zorg je ervoor dat je radiator snel weer werkt. Om deze problemen in de toekomst te voorkomen is het verstandig om deze jaarlijks te ontluchten.

Radiator voelt lauw, blijft warm of lekt

Als de radiator lauw aanvoelt hoeft dit nog niet te betekenen dat hij niet meer werkt. Hij gaat namelijk niet verder met verwarmen zodra de gewenste temperatuur is bereikt. Vermoed je toch dat de verwarming niet meer goed werkt, stel dan de thermostaat hoger in. Als hij niet warmer wordt, is het mogelijk dat er iets mis is met het verwarmingssysteem. Het is verstandig om hiervoor de hulp in te schakelen van een van onze specialisten.

Bij een warmblijvende radiator is het mogelijk dat het probleem wordt veroorzaakt doordat de ventielset niet meer goed werkt. De ventielset sluit dan niet meer voldoende af en moet gerepareerd worden.

Een lekkende radiator kan twee oorzaken hebben:

  • Tijdens de installatie is hij niet voldoende behandeld met radiatorlak
  • Tijdens werkzaamheden heeft hij schade opgelopen

Zolang er geen roest is ontstaan bij de radiatorknop is hij waarschijnlijk nog te repareren. Indien dit wel zo is, kan het noodzakelijk zijn om hem te vervangen.

Radiator werkt helemaal niet

Als de radiator altijd koud blijft, werkt hij niet zoals hij zou moeten werken. Dit heeft verschillende mogelijke oorzaken. Zo kan het zijn ontstaan door problemen met:

  • de ventielset;
  • de cv-ketel;
  • de leidingen;
  • of de verdeling van het warme water.

Wij raden je hierbij aan om de hulp van een professional in te schakelen. Onze monteurs van All-in CV zijn gespecialiseerd in het oplossen van problemen met verwarmingen. Deze monteurs helpen je graag, zodat jij zo snel mogelijk een radiator hebt die werkt. Als je dit contactformulier invult, krijg je binnen 24 uur reactie op je vragen en krijg je vrijblijvend een offerte toegestuurd.