Waarom een Veiligheidsslot zo Belangrijk is Voor je Deur

Het is één ding om te weten dat een voordeur zijn job niet doet tenzij het een veilig slot heeft. Het is een ander ding om te weten wat het veilig maakt. Met zo veel sloten op de markt vandaag, geeft niet elk van hen een goede veiligheid. Toch denkt iedereen dat hun slot veilig is. Hoe weet je waar je naar op zoek moet gaan? Weet het binnen vijf minuten.

De dagen dat je een slot kon openen met een haarpin of een gebogen kleerhanger zijn al lang voorbij. Ongelofelijk dat insteeksloten – diegenen die een grote sleutel nodig hebben – nog steeds op de markt zijn. Meestal zijn de moderne sloten gecompliceerder om te openen. Tumbler pinnen in de vorm van een torpedo zijn één manier waarop moderne sloten beschermt zijn tegen inbreken. Ook al heeft geen enkel modern slot dit veiligheidsvoordeel. Toch zijn er veel inbrekers die verschillende methodes hebben ontwikkeld om een slot te breken en het zijn die gevaren waardoor de beste sloten nu ontworpen worden.

De voortgang in slottechnologie lijkt met nieuwe manieren om voordeursloten te breken verbonden te zijn. Duwen, boren of doorknippen van cilinders zijn nu erg bekende methodes om in te breken in een voordeur. Er zijn bij elk van hen tools nodig en daardoor zijn echte veiligheidssloten enorm complex.

De beste nieuwe veiligheidssloten voor je voordeur van grote bedrijven hebben mechanismes die boren en stoten tegengaan. Eerst en vooral hebben ze staven van verhard staal in het lichaam van de slotcilinder en kern om resistent te zijn tegen boren. Verder verhogen tumbler pinnen uit verhard staal de resistentie tegen knoeien en het verwijderen van het slot.

Nieuwe veiligheidsslotmechanismes zijn ontworpen bovenop die sloten met een sluitende cilinder. Machinale metalen nachtsloten verhogen de impactresistentie maar de echt indrukwekkende moderne sloten hebben haken. Als een deur gesloten wordt, worden twee tot vier machinale haken in metalen kieren in het deurkader geduwd. Deze geven je verhoogde structurele resistentie tegen brute kracht. Daarenboven ondervinden ze geen invloed van knoeien met de belangrijkste cilinder. Echt waar, mensen. Als jouw belangrijkste slot iets overkomt, geven haaksloten een uitbreiding op de verdediging van je voordeur.

Als je hulp nodig hebt met je sloten, huur ons in: Slotenmaker – De goedkope slotenmaker in Utrecht!