Voordelen vloerverwarming

Vloerverwarming aanleggen heeft meerdere voordelen. Het verhoogt het wooncomfort en u bespaart tevens op de stookkosten. De warmte wordt beter verdeeld over de kamer en voelt prettiger aan dan bij een traditionele verwarming. Daarom kiezen steeds meer mensen voor deze vorm van verwarming.

Betere verdeling warmte

Bij vloerverwarming wordt warm water door verwarmingsbuizen onder de vloer gepompt. U kunt ook kiezen voor elektrische verwarming, maar dit is over het algemeen slechter voor het milieu. Doordat de warmte beter verspreidt over de kamer, heeft u minder last van luchtstromen die vaak koel aanvoelen. Het huis voelt daardoor warmer en prettiger. Hierdoor kan de thermostaat zelfs een graadje lager, waardoor u nog meer bespaart.

Op deze manier bespaart u tevens ruimte. U hoeft immers geen radiatoren aan te leggen, waardoor u meer ruimte heeft bij uw muren en onder uw ramen. Dit creëert meer mogelijkheden voor uw inrichting.

Vloerisolatie

Een sterk geïsoleerde vloer kan de werking van vloerverwarming tegenwerken of vertragen. De warmte moet immers ongehinderd door de ondergrond naar boven kunnen stijgen. Ook een tapijt kan de warmte tegenhouden. Kies daarom voor tegels of laminaat als ondergrond. Of materiaal geschikt is voor vloerverwarming staat aangegeven op de verpakking.

Nadelen vloerverwarming

Vloerverwarming heeft over het algemeen meer tijd nodig om het huis te verwarmen dan een traditionele verwarming. Dit kan voor sommigen een nadeel zijn. Daarnaast is het vaak lastig om vloerinstallatie te installeren. Het beste moment om dit te doen is tijdens het bouwen of renoveren van uw huis. Bij installatie moet de vloer immers worden opengebroken. Ook moet de vloer worden opengebroken bij eventuele lekkage.

Aanleggen

Het aanleggen van vloerverwarming is geen gemakkelijke klus. Als u het zelf wilt installeren, zorg dan voor een goede voorbereiding. Voor gegarandeerde kwaliteit huurt u een van onze experts in op het gebied van verwarming. Deze kan u voorzien van advies op maat en de verwarming op een professionele manier aanleggen.