Loodgieter

Soorten cv-ketels - Welke kies jij?

Wij staan voor je klaar!

helm

Elke cv-ketel is uniek

Ben je op zoek naar een geschikte ketel die aansluit op jouw wensen en bovendien past binnen je budget? Omdat je gedurende langere tijd met je duurzame verwarmingssysteem vooruit kunt is het van belang de benodigde energie te steken in het maken van de juiste keuze. Er zijn diverse soorten cv-ketels beschikbaar voor je woning, waarbij elk type wordt gekenmerkt door enkele unieke eigenschappen:

  • HR ketels inclusief solo-en combiketels
  • VR ketels inclusief open- en gesloten ketels
  • HR-e ketels en de Ultra Hoog Rendement ketels (UHR)

Zie je door alle verschillende soorten bomen het bos niet meer? Maak je geen zorgen! All-in CV Service helpt je uit de brand en staat klaar om je te voorzien van alle benodigde informatie omtrent je cv. We nemen graag de tijd om jouw wensen in kaart te brengen en de diverse soorten cv-ketels met je te bespreken. Samen streven we ernaar om jouw ideale verwarmingssysteem te realiseren.

VR ketels

De afkorting VR staat voor Verbeterd Rendement. Bij de VR ketel wordt ruwweg 89% van de energie omgezet in bruikbare warmte. Het rendement is het percentage energie (gas) dat omgezet wordt in bruikbare warmte. Hoge rendementen betekenen zuinige cv-ketels. Dit is absoluut het geval met VR modellen van All-in cv Service.

Meer weten over soorten cv systemen?

Voor meer informatie over alle verschillende soorten cv apparaten neem je contact op. Via het netwerk van All-in CV Service kom je direct in contact met een cv specialist bij jou in de buurt. Daarvoor hoef je alleen het contactformulier op deze pagina in te vullen. Onze cv monteurs kunnen je alles vertellen over de voor- en nadelen van alle soorten cv systemen.

HR ketels

De afkorting HR staat voor Hoog Rendement. In dit geval is dat hoger dan honderd procent. Minimaal honderd procent van de energie wordt door een HR ketel omgezet in nuttige warmte. Deze soorten ketels hergebruiken de warmte van verbrandingsgassen voor nuttige warmte, in tegenstelling tot VR modellen. Daardoor kan het effect hoger zijn dan honderd procent. Dit type bespaart je energiekosten en is bovendien beter voor het milieu.

HR-e ketels

Een HR-e systeem is een combiketel die ook in staat is om elektriciteit op te wekken. Deze soorten cv systemen zijn verantwoordelijk voor het opwarmen van je woning, het leveren van warm water en het opwekken van elektriciteit. HR-e ketels zijn bijzonder vriendelijk voor het milieu omdat ze weinig gebruik maken van energie, waardoor er minder CO2-uitstoot is.

Ultra Hoog Rendement ketels (UHR)

De UHR ketel wordt gecombineerd met andere soorten cv apparaten voor het bereiken van een nog hoger rendement. Voornamelijk de combinatie met een warmtepomp zorgt voor een ultra hoge winst. Een warmtepomp maakt gebruik van temperatuurverschillen, bijvoorbeeld in de grond of buitenlucht.

Het UHR model heeft het hoogste rendement van alle soorten cv systemen: maar liefst 40% meer dan hoogwaardige HR ketels. Dit maakt het niet alleen een verstandige keuze voor het milieu, ook je energierekening zal gunstiger uit gaan vallen. Bovendien zorgt dit futuristische apparaat voor een waardevermeerdering van je huis, waardoor het zonder twijfel een goede investering is voor een duurzame en hoogwaardige woning.

Een veelvoorkomend probleem is het moeten bijvullen van de cv-ketel. Wanneer je je cv-ketel niet juist bijvult haal je niet het maximale rendement uit de verwarming.

Lees hier meer...

Voor het plaatsen van een nieuwe cv-ketel ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben direct ervaren en erkende monteurs voor je beschikbaar in heel Nederland.

Lees hier meer...

Vloerverwarming zien we steeds meer terug in nieuwbouwwoningen. Het grote voordeel is dat je vloerverwarming kunt laten fungeren als hoofdverwarming.

Lees hier meer...

Atag
Vaillant
Remeha
Intergas

All-in cv Service staat voor je klaar

In Nederland heeft All-in cv Service meerdere lokale partners waar we mee samenwerken. Hierdoor hebben wij altijd een cv monteur direct voor jou beschikbaar. Wij leggen je aanvraag voor aan diverse bedrijven in jouw regio waarna je gratis en vrijblijvend offertes ontvangt. Door te vergelijken kun je direct besparen op je kosten.