Loodgieter

Radiator laten installeren?

Wij staan voor je klaar!

helm

Verschillende keuzes

Zoek je naar een geschikt soort radiator die aansluit op je wensen en daarnaast binnen je budget blijft? Een radiator gaat lang mee. Het is daarom van belang goed na te denken voor je de juiste keuze maakt. Er zijn tal van soorten radiatoren beschikbaar voor je woning, kantoor of bedrijf. Zoveel dat het verstandig is om je goed voor te laten lichten. Wij helpen daarmee en zetten onze vakkundigheid in om het meest effectieve type voor jouw situatie te bepalen.

Soorten radiatoren

Het gaat natuurlijk om warmte bij een radiator. Maar ook de esthetische toevoeging die een radiator aan je bedrijf of woning heeft, moet niet worden onderschat. De belangrijkste soorten radiatoren zijn:

  • kolomradiator (ledenradiator)
  • plaatradiator (paneelradiator)
  • designradiator
  • elektrische radiator
  • verticale radiator
  • raamradiator
  • plintverwarming

De soorten uitgelegd

Heel bekend is de kolomradiator. Deze heeft holle platen, de zogenaamde kolommen (leden). Het is een kampioen als grote ruimtes moeten worden verwarmd. Nog bekender is de plaat- ofwel paneelradiator. Het gaat hier om een gesloten plaat met verticale kanalen. De kanalen lijken op ribbels.

Bij de designradiator gaat de schoonheid spreken en vormt een upgrade van je kantoor of huis. Bijna onzichtbaar is plintverwarming, in feite een roodkoperen buis, aangekleed met verwarmingslamellen van aluminium. Wil je geen delen van je muren ingekleed met radiatoren, dan is plintverwarming een oplossing. Behalve als je ramen tot aan de vloer doorlopen, dan verdient een raamradiator de voorkeur. Soms heb je weinig horizontale ruimte, dan past een verticale radiator vaak wel.

Voordelen

Door het grote oppervlak van een kolomradiator houdt deze veel warmte vast om die vervolgens aan de ruimte af te geven. Een plaat- ofwel paneelradiator is de sprinter onder de radiatoren, want deze warmt heel snel op. Een designradiator kun je zowel als kolomradiator als ook plaatradiator krijgen. De toegevoegde waarde is hier vooral de esthetiek.

Sommige designradiatoren zijn ware kunstwerken, een genot om naar te kijken. De elektrische radiator wordt vaak ingezet om onverwarmde ruimtes (tijdelijk) een aantal graden hoger te krijgen en is flexibel. Overal waar je stroom hebt, kan deze meteen aan het werk. Wil je je warmte heel goed verdeeld over al je bedrijfs- of woningruimtes? Dan is vloerverwarming ideaal.

Nadelen

De kolom- of ledenradiator is niet heel gemakkelijk schoon te maken. Gelukkig zijn er speciale vegers om goed tussen de platen te komen. De designradiator kampt met een ander nadeel. Vaak hebben vormgevers van zo’n radiator meer oog gehad voor de esthetiek dan voor de warmteafgifte. Deze is dan ook vaak lager dan bij kolom- of plaatradiatoren.

Dat geldt ook voor de verticale variant. De elektrische radiator is, hoewel flexibel inzetbaar, een stroomvreter en dus een kostenpost. Op termijn ben je goedkoper uit met een radiator die gevoed wordt vanuit je cv-ketel.

Conclusie

Zoals je hebt gelezen, is het nog niet zo eenvoudig om een systeem te kiezen met radiatoren die bij jouw bedrijf of huis passen. Er komt veel bij kijken. All-in CV Service heeft de know how om je adequaat te helpen bij je keuze.

Neem even contact met ons op zodat we voor elke ruimte de perfecte radiator kunnen adviseren.

Een veelvoorkomend probleem is het moeten bijvullen van de cv-ketel. Wanneer je je cv-ketel niet juist bijvult haal je niet het maximale rendement uit de verwarming.

Lees hier meer...

Voor het plaatsen van een nieuwe cv-ketel ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben direct ervaren en erkende monteurs voor je beschikbaar in heel Nederland.

Lees hier meer...

Vloerverwarming zien we steeds meer terug in nieuwbouwwoningen. Het grote voordeel is dat je vloerverwarming kunt laten fungeren als hoofdverwarming.

Lees hier meer...

Atag
Vaillant
Remeha
Intergas

All-in cv Service staat voor je klaar

In Nederland heeft All-in cv Service meerdere lokale partners waar we mee samenwerken. Hierdoor hebben wij altijd een cv monteur direct voor jou beschikbaar. Wij leggen je aanvraag voor aan diverse bedrijven in jouw regio waarna je gratis en vrijblijvend offertes ontvangt. Door te vergelijken kun je direct besparen op je kosten.