Ongeluk zit in een klein hoekje

Een ongelukje kan in een klein hoekje zitten. Zo is dat ook bij een lekkage. Het is een vervelend voorval maar we kunnen het natuurlijk niet altijd voorkomen. Want wanneer een apparaat zoals de wasmachine of de vaatwasser gaat lekken hebben we dat niet altijd meteen door. Zelfs een flinke regenbui is steeds vaker de oorzaak voor een lekkage. Daarom geven wij handige informatie over wat je nu precies kunt en zeker moet doen wanneer je last hebt van een lekkage. Want even de hand eronder en dat probleem is straks weer verholpen. Wacht dus niet langer en kom in actie.

Weet waar de oorzaak is

Een lekkage, wat nu? Heel eenvoudig, ga namelijk eerst op zoek naar de oorzaak van deze lekkage. Niet altijd is dat een onbegonnen klus aangezien de oorzaak veelal eenvoudig is te vinden. Want water kan zich op verscheidene wijze verplaatsen. Zeker bij waterschade van het dak kunnen verschillende redenen opgenoemd worden. Denk bijvoorbeeld aan goten die overlopen of doordat het water terugloopt via het riool en vervolgens door het toilet uw woning binnenkomt. Om te beginnen is het van groot belang te weten waar al dat water vandaan komt. Niet alleen naar de verzekeraar toe
maar ook voor een eventuele noodreparatie is dit belangrijke informatie.

De eerste ravage opruimen

Het is niet onbekend dat een lekkage veel schade en overlast met zich mee kan brengen. Denk bijvoorbeeld aan vervuild water dat in de woning terecht komt of dat er zelfs schimmels ontstaat. Het is niet nodig om te wachten op het moment dat de verzekeraar Lekkageservice.nl stuurt. Want dweilen en mogelijkerwijs die stinkende vloerbedekking weghalen kan al veel oplossen. Denk er natuurlijk wel aan dat je niet te veel doet. Want enkel het noodzakelijks is nodig. Hier gaat dan vooral om het beperken van nog meer schade. Het is echter wel aan te raden om als eerst foto’s te maken van de situatie voordat je aan deze klus begint. Dit is immers het bewijs waarmee je kan aantonen dat het ondernemen van deze acties de juiste optie was.

Tot slot is het natuurlijk van groot belang een melding te maken bij de verzekeraar. Want misschien wordt er wel een deel vergoed en dat is natuurlijk mooi meegenomen.