De nieuwste cv-ketel trends

De cv-ketel is wellicht één van de handigste uitvindingen van de afgelopen tijd. Honderd jaar geleden moest men nog met ketels warm water in de weer om zichzelf te kunnen baden. Afhankelijk van de welgesteldheid van de bewoners hoeft dit in een gemiddelde woning overigens nog niet eens zó lang geleden te zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de laatste trends op het gebied van cv-ketels?

Slimme ketels

Een steeds duidelijker zichtbaar wordende trend is de trend om bijna alles slim te maken. Waar je vroeger gewoon een telefoon had, heb je nu een smartphone; een slimme telefoon. Voorheen had je een thermostaat, nu is dat een slimme thermostaat. Voor sommigen klinkt dat overdreven, maar eigenlijk is het best wel handig. Een slimme thermostaat kan op een intelligente wijze met u meedenken over het opwarmen van de woning. Wanneer er niemand thuis is kan de temperatuur best omlaag, zolang de woning maar weer opgewarmd wordt wanneer u onderweg bent naar huis. Bent u net wat langer op het werk? Geen probleem, want de slimme thermostaat is ook op afstand te bedienen!

Hoe krijg ik een slimme thermostaat?

Er zijn diverse slimme thermostaten op de markt verkrijgbaar. De ene thermostaat is lastiger te installeren dan de ander. Daarom is het vaak aan te raden om een loodgieter langs te laten komen om de slimme thermostaat op te hangen en aan te sluiten. Op die manier weet u zeker dat de thermostaat goed is aangesloten en u optimaal van de intelligentie van de thermostaat kunt profiteren.
Ook als u nog niet zeker weet welke slimme thermostaat aan uw wensen en eisen voldoet en welke precies kunnen samenwerken met uw cv-ketel, kan een loodgieter daarin een adviserende rol spelen. Door zijn jarenlange vakkennis kan hij een gedegen advies op maat geven.