Lekkage in verwarmingsinstallatie verhelpen

Lekkages zijn misschien wel de vervelendste problemen waar bewoners van een woning mee te maken kunnen krijgen. Een lekkage is lang niet altijd even goed traceren, waardoor het verhelpen van het lek veel tijd kan kosten. Bovendien kun je vaak niet goed bij de leidingen komen; de leidingen worden tegenwoordig immers steeds beter weggestopt achter de muren. Maar wat kun je dan het beste doen wanneer er sprake is van een lekkage in de verwarmingsinstallatie?

Schakel een loodgieter in!

De allerbeste tip die we kunnen geven, is om een loodgieter in te schakelen. Een lekkage kan voor zeer veel schade zorgen. Zeker bij verwarmingsinstallaties is het vaak zo dat een lekkage al tijdenlang langzaam water druppelt alvorens de lekkage ontdekt wordt. De muren en vloeren hebben vaak een redelijk groot absorptievermogen waardoor er al heel wat water door de muren en vloeren is opgenomen, voor de symptomen van een lekkage aan de buitenwereld zichtbaar worden.

Loodgieter aan huis

Daarom is het zaak om bij het ontdekken van die symptomen en het vermoeden van een lekkage een Loodgieter Aan Huis langs te laten komen. Doordat de loodgieter doorgaans snel ter plaatse kan zijn, kan een lekkage snel opgespoord worden. Particulieren bezitten vaak niet de middelen en kennis die een loodgieter wel heeft op het gebied van lekkages. Loodgieters kunnen lekkages daardoor veel sneller en effici├źnter opsporen, waardoor de schade beperkt kan blijven.
Overigens is het goed om te vermelden dat de kosten voor een loodgieter vaak door de opstalverzekering gedekt worden. Alleen al hierom is het zeer aan te bevelen niet zelf aan de slag te gaan om de lekkage op te sporen en te verhelpen. Het is zaak dat een lekkage op een deskundige wijze wordt verholpen om herhaling te voorkomen. Een loodgieter kan daarvoor zorgen.