Hou je tuin gezond

In de winter komt het vaak voor dat je planten in de tuin het niet zo goed doen. Dit komt omdat veel buitenplanten niet gemaakt zijn voor vorst en kou, maar voor zon en warmte. Hierom kan het dus voorkomen dat al je plantjes dood zijn tegen de tijd dat de zomer weer komt kijken. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je tuin gezond te houden. Het is niet altijd makkelijk, maar het is de tijd wel waard. Hoe lekker is het om op een mooie zomerdag in je tuin een boekje te lezen of lekker te BBQ’en. In dit artikel lees je hoe je je tuin er weer bovenop krijgt.

Allereerst is het belangrijk dat je alle oude en dode plantjes uit de grond haalt en in de groenbak gooit. Schoffel de grond los en voeg nieuwe grond toe als dit nodig is. Bedenk als je nieuwe planten gaat halen eerst goed hoeveel zon en hoeveel schaduw je in je tuin hebt. Je kan geen plant die veel zon nodig heeft op een plek zetten waar weinig zon komt. Bedenk dus goed waar je de planten in de grond wil zetten en of ze daar goed kunnen overleven.

Hierna is het belangrijk om de planten op de juiste manier in de grond te zetten. Zet de plantjes niet te dicht bij elkaar, anders kunnen de wortels niet goed groeien. Zet ze ook niet te diep, maar ook niet te oppervlakkig. Kijk altijd wat goed is voor de plant. Als laatste is het goed om te kijken of je een sproeier tuin wilt. Het is in de zomermaanden erg belangrijk dat je tuin beregenen kan. Als je dit niet doet, drogen de plantjes uit en gaan ze alsnog dood. Dan is al je harde werk voor niets geweest.