Loodgieter

Elektrische cv-ketel laten plaatsen?

Wij staan voor je klaar!

helm

Elektrische cv-ketel, rendabel?

Stroom is twee en een half keer zo duur als aardgas, dus lijkt een elektrische cv-ketel qua verbruik geen interessante aankoop. Een gemiddelde woning die je enkel elektrisch voorziet van warmte, tapwater en fornuisstroom, komt op zo’n 11.850 kWh aan vermogen. Daar komt dan nog 5.000 kWh per jaar bij voor verlichting, tv, stofzuigen enz., enz. De jaarlijkse kosten zijn dan ongeveer 2400 euro. Wie met gas verwarmt, is gewoon een stuk goedkoper uit. Slechts op schepen met flinke aggregaten en daar waar aardgasleidingen ontbreken, lijkt de elektrische cv-ketel uit te kunnen. En toch gloort er toekomst voor de op stroom aangedreven ketel!

Meer mogelijkheden in de nabije toekomst

Waar is het vanouds al interessant om voor een elektrische cv-ketel te kiezen?

  • geen aardgas of olie aanwezig bij bedrijf of huis
  • pand heeft veel elektrische panelen
  • slechts sporadisch of weinig warmte nodig

Waar liggen de nieuwe kansen?

  • stroomvoorziening via zonnepanelen
  • verwarming van zeer goed geïsoleerde huizen en bedrijven
  • een veranderend politiek beleid inzake afweging tussen gas en stroom

De elektrische cv-ketel is een veilige en betrouwbare warmteleverancier. Hij is muisstil en kan zeer besparend worden afgesteld met een externe thermostaat. Slijtage is minimaal en de ketel is zo goed als onderhoudsvrij. De compacte modellen kun je bijna overal goed kwijt. En je hoeft niet bang meer te zijn voor koolmonoxidevergiftiging.

Compacte kracht

Vooral bij nieuw gebouwde huizen kan een elektrische cv-ketel goed werk verrichten. Door de uitstekende isolering van nieuwbouw is gewoon minder energie nodig om woning of bedrijf te verwarmen. Een niet te grote elektrische ketel kan die warmte dan al leveren. Denk aan een ketel van 1 tot 3 kW. Zo’n toestel zou ook nog een tapwaterboiler kunnen verwarmen, dit in combinatie met een zonneboiler. Een elektrische cv-ketel is breed toepasbaar. Bovendien vervangt zo’n ketel een warmtepomp heel goed. Voor een warmtepomp moet eerst worden geboord en heb je buiten geluidsoverlast van de bijbehorende ventilator.

Met een beetje hulp van de zon

Kwalijk nadeel lijkt dan nog steeds de hogere energierekening want een elektrische cv-ketel kan niet zonder stroom. Toch zijn de verwachtingen voor het komende succes van zo’n stroomketel hoog gespannen. Want hij combineert wonderwel met bijvoorbeeld zonnepanelen. En dan gaat het om een andere stroomprijs, natuurlijk…

Hand in hand met goede isolatie en sunpower

Het is wellicht lonend eens te berekenen wat een elektrische cv-ketel voor jou kan betekenen als je een uitstekend geïsoleerd huis hebt of wanneer je al zelf goedkoop stroom produceert; via zonnepanelen, bijvoorbeeld. De experts van All-in CV Service denken graag met je mee. Vrijblijvend informatie en offertes inwinnen kost maar een moment en goed advies is dus snel ingewonnen.

Een veelvoorkomend probleem is het moeten bijvullen van de cv-ketel. Wanneer je je cv-ketel niet juist bijvult haal je niet het maximale rendement uit de verwarming.

Lees hier meer...

Voor het plaatsen van een nieuwe cv-ketel ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben direct ervaren en erkende monteurs voor je beschikbaar in heel Nederland.

Lees hier meer...

Vloerverwarming zien we steeds meer terug in nieuwbouwwoningen. Het grote voordeel is dat je vloerverwarming kunt laten fungeren als hoofdverwarming.

Lees hier meer...

Atag
Vaillant
Remeha
Intergas

All-in cv Service staat voor je klaar

In Nederland heeft All-in cv Service meerdere lokale partners waar we mee samenwerken. Hierdoor hebben wij altijd een cv monteur direct voor jou beschikbaar. Wij leggen je aanvraag voor aan diverse bedrijven in jouw regio waarna je gratis en vrijblijvend offertes ontvangt. Door te vergelijken kun je direct besparen op je kosten.