CV laten repareren door een lokale loodgieter

Het laten repareren van een CV ketel kan erg prijzig zijn. Daarom is het soms misschien aantrekkelijk om dit zelf te doen, of in ieder geval te proberen. Dat is echter lastiger dan vaak wordt gedacht. Een aantal kleine reparaties kunnen we doorgaans nog wel uitvoeren, maar als er vage foutcodes worden getoond, houdt het voor de eenvoudige klusser al snel op. Dat komt niet zozeer doordat de eenvoudige klusser geen kennis van CV ketels kan hebben, maar vooral omdat CV ketels steeds ingewikkelder worden. De trend loopt eigenlijk min of meer gelijk met die in de autotechniek: er komt steeds meer techniek bij kijken, waardoor we steeds minder zelf kunnen doen. Het voordeel daarvan is echter dat de CV ketels steeds efficiënter kunnen opereren. Maargoed, als er dan een probleem optreedt, valt er niet veel zelf te doen. Voor deskundig advies verwijzen we je naar deze site als je in de omgeving van Tilburg woont. Zij zijn bekend met vrijwel alle merken, typen en soorten CV ketels en helpen je dan ook graag uit de brand.

Het voordeel van het door een vakman laten repareren van de CV ketel is duidelijk. Je hebt de garantie dat de ketel door een expert wordt gerepareerd en er geen beunhaas aan je ketel komt. De ketel gaat daardoor langer mee dan wanneer dit niet het geval zou zijn, en de kans op toekomstige storingen is kleiner.

Bovendien weet je zeker dat de CV ketel veilig wordt gerepareerd. Er komen regelmatig nieuwsberichten langs waarbij iemand onwel is geworden of zelfs is komen te overlijden ten gevolge van koolstofmonoxidevergiftiging. Het gevaar van koolstofmonoxide is dat het kleurloze gas niet is te ruiken, en vrij kan komen bij een onvolledige verbranding. Als de CV ketel dus niet goed is afgesteld, is er kans dat koolstofmonoxide vrijkomt. Normaliter zal dit niet dodelijk zijn, maar als er verder niet geventileerd wordt kan het dat wel worden. Kenmerkend van het gas is dat je er slaperig van wordt. Je voelt je moe en wil slapen. Wanneer je dan een dutje doet in de kamer waar de koolstofmonoxide aanwezig is, bestaat de kans dat je nooit meer wakker zult worden.

Kortom: voorkom dergelijke gevaren en laat je ketel gewoon door een expert repareren. Bovendien heb je dan ook nog eens de garantie dat de ketel optimaal wordt afgesteld en dus zo efficiënt mogelijk werkt. Als iemand zonder ervaring met de ketel aan de slag gaat, bestaat de kans dat dat niet het geval is en de ketel dus niet efficiënt werkt en dus meer kost dan nodig zou zijn. Een duurdere expert zou je daarmee dus ook zo weer eenvoudig kunnen terugverdienen.