Loodgieter

Cv-ketel kopen of leasen?

Wij staan voor je klaar!

helm

Vergelijk de mogelijkheden

Je krijgt warmte in al je ruimtes en in je water door eenmalig een vrij groot bedrag uit te geven (kopen) of door gespreid te betalen (lease). Voor beide betaalmethoden is wel wat te zeggen maar hoe pakt dat uit als je een nieuwe cv-ketel neemt?

Kopen

Een cv-ketel kopen betekent dat je in één keer een fors bedrag betaalt. Een ketel kost vanaf € 800 – € 1000 en kan, afhankelijk van je situatie, zelfs verdubbelen in prijs. Een cv-ketel kopen betekent dat deze ook geïnstalleerd moet worden en daar gaat snel € 500 mee gemoeid. Een gemiddelde ketel gaat zo’n vijftien jaar mee. Door te kopen wordt dan toch een deeltje van de kosten gespreid… namelijk de jaarlijks terugkerende onderhoudskosten.

Voordelen van koop

Cv-ketel kopen? Dan geniet je de volgende voordelen:

  • goedkoper dan leasen
  • zelf merk en type kunnen kiezen
  • bijna alle kosten als eenmalige uitgave
  • ketel is je eigendom
  • zelf onderhoud bepalen
  • vrij in het moment van vervanging

Er zijn ook enkele nadelen. Je doet namelijk een grote uitgave in één keer, je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van onderhoud en reparatie. Heb je geen onderhoudscontract, dan kunnen bij reparatie onderdelen en uurloon duur uit gaan vallen.

Leasen

Leasen wordt ook wel huurkoop genoemd. Je nieuwe cv-ketel huur je als het ware voor een bepaalde termijn waarna de ketel je eigendom wordt. Een cv-ketel leasen kan bijvoorbeeld voor vijf of tien jaar.

Dit zijn de voordelen van leasen:

  • je spreidt de kosten (geen grote uitgave in één keer)
  • uiteindelijk wordt de ketel je eigendom
  • reparatiekosten tijdens lease zijn er niet
  • het rentedeel van je leasecontract kan aftrekbaar zijn

Net zoals bij kopen is leasen ook onderhevig aan nadelen. Je bent namelijk uiteindelijk duurder uit dan bij eenmalige koop. En je hebt veel minder of zelfs geen keuze in type of merk. Ook kun je niet zelf je installateur kiezen.

Het verschil tussen kopen of leasen

Wat is nu beter, een cv-ketel kopen of leasen? In de meeste situaties zal de aankoop van een cv-ketel financieel iets aantrekkelijker uitvallen dan leasen, zeker bij zeer moderne ketels die minder onderhoud nodig hebben. Leasen is wel een uitkomst als je het aankoop- en installatiebedrag van het toestel niet in één keer kunt betalen.

Een veelvoorkomend probleem is het moeten bijvullen van de cv-ketel. Wanneer je je cv-ketel niet juist bijvult haal je niet het maximale rendement uit de verwarming.

Lees hier meer...

Voor het plaatsen van een nieuwe cv-ketel ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben direct ervaren en erkende monteurs voor je beschikbaar in heel Nederland.

Lees hier meer...

Vloerverwarming zien we steeds meer terug in nieuwbouwwoningen. Het grote voordeel is dat je vloerverwarming kunt laten fungeren als hoofdverwarming.

Lees hier meer...

Atag
Vaillant
Remeha
Intergas

All-in cv Service staat voor je klaar

In Nederland heeft All-in cv Service meerdere lokale partners waar we mee samenwerken. Hierdoor hebben wij altijd een cv monteur direct voor jou beschikbaar. Wij leggen je aanvraag voor aan diverse bedrijven in jouw regio waarna je gratis en vrijblijvend offertes ontvangt. Door te vergelijken kun je direct besparen op je kosten.