Loodgieter

Combiketel laten plaatsen?

Wij staan voor je klaar!

helm

Combiketel, twee in één

De combiketel combineert. Dit type ketel levert namelijk warmte via je radiatoren én zorgt daarnaast voor warm water uit tap-, douche- en badkranen. Hij doet dus meer dan een soloketel. Die verwarmt namelijk alleen je radiatoren. Voor je warme tapwater wordt dan een boiler bij gemonteerd.
Heel veel nieuwe combiketels maken gebruik van een doorstroomtechniek. Een boiler, waarin water op voorraad warm wordt gehouden, is in dat geval niet meer nodig bij een combiketel. Zodra er vraag is naar warm water, verhit de combiketel de gevraagde waterstroom. Vaak al na een paar seconden krijg je zo goed warm water.

Het rendement telt

Er zijn diverse soorten combiketels in de handel. Een van de belangrijkste indelingen gaat uit van de efficiëntie. Dus, wat verbruikt de combiketel en wat levert dat aan warmte op.

  • vr-ketel
  • hr-ketel
  • uhr cv-ketel
  • hre cv-ketel

VR staat voor verbeterd rendement. Bijna elke combiketel heeft minimaal een VR efficiëntie. Bijna 90% van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte voor verwarming en water. Het enige voordeel van een vr-ketel boven een hr-ketel is dat je geen afvoer voor condenswater nodig hebt. HR staat voor hoog rendement en klimt qua rendement boven de 100%. Een hr-ketel maakt slim gebruik van de aanwezige waterdamp om extra energie te krijgen. Bij Gaskeur geven hr-labels aan hoe hoog het rendement is. Zo staat ‘HR 100’ voor minimaal 100% rendement en ’HR 107’ voor meer dan 107%.

UHR staat voor ultra hoog rendement. Een bijgevoegde warmtepomp helpt hier om het rendement nog hoger te krijgen. HRe is de jongste aanwinst bij de combiketels. Dit type cv-ketel zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor elektriciteit. Stroom die je niet gebruikt, gaat niet verloren maar keert terug naar de energieleverancier. Zo kun je met een hre-ketel dus zelfs geld verdienen!

Voor- en nadelen

Een combiketel neemt veel minder ruimte in dan een ketel met een boiler. De combiketel is daarmee flexibeler te plaatsen. Een combiketel biedt ook voordelen als je de waterleidingen van ketel naar kraan zo kort mogelijk kunt houden. Dus als je de ketel een strategische plek kunt geven zodat al je kranen zo snel mogelijk warm water af kunnen geven.

Kan de combiketel niet dicht bij een of meerdere van je tappunten gemonteerd? Dan is het nadeel dat je even moet wachten voor de warme waterstroom op gang komt. Dat kun je tegengaan door een close-in boiler te installeren. Deze zorgt ervoor dat je onmiddellijk warm water hebt. Als de ketel vervolgens warm water klaar heeft en die afgeeft, schakelt de close-in boiler zichzelf weer uit. Nadeel is wel dat zulke boilertjes inclusief montage voor een hoger prijskaartje zorgen dan een combiketel alleen…

Goed advies voor jarenlang ongestoorde warmte

All-in CV Service is thuis in de almaar veranderende markt van soorten combiketels. Afhankelijk van je wensen en je eisen kunnen wij je helpen niet alleen een goede maar voor jouw situatie ook nog eens de beste keuze te maken. En dat is belangrijk want een combiketel koop of lease je voor vele jaren.

Een veelvoorkomend probleem is het moeten bijvullen van de cv-ketel. Wanneer je je cv-ketel niet juist bijvult haal je niet het maximale rendement uit de verwarming.

Lees hier meer...

Voor het plaatsen van een nieuwe cv-ketel ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben direct ervaren en erkende monteurs voor je beschikbaar in heel Nederland.

Lees hier meer...

Vloerverwarming zien we steeds meer terug in nieuwbouwwoningen. Het grote voordeel is dat je vloerverwarming kunt laten fungeren als hoofdverwarming.

Lees hier meer...

Atag
Vaillant
Remeha
Intergas

All-in cv Service staat voor je klaar

In Nederland heeft All-in cv Service meerdere lokale partners waar we mee samenwerken. Hierdoor hebben wij altijd een cv monteur direct voor jou beschikbaar. Wij leggen je aanvraag voor aan diverse bedrijven in jouw regio waarna je gratis en vrijblijvend offertes ontvangt. Door te vergelijken kun je direct besparen op je kosten.