Bespaar op uw nieuwe cv-ketel

Een nieuwe cv-ketel aanschaffen is vaak erg prijzig, gemiddeld kost het zo’n €1500. Daar komen dan vaak extra kosten bij, zoals montagekosten, voorrijkosten en eventuele onderhoudsabonnementen. Er zijn een aantal manieren om toch te besparen op uw nieuwe cv-ketel. Hieronder staan ze op een rijtje.

Zuinige cv-ketel kopen

Het aanschaffen van een zuinige cv-ketel is onze eerste bespaartip. Kijk dan vooral naar het aanbod hr-ketels, deze zijn vaak veel zuiniger dan uw oude ketel. Op deze manier bespaart u op stookkosten, waardoor de investering zich binnen een aantal jaar volledig terugverdient. Alles wat u daarna bespaart is dan winst.

Persoonlijke situatie

Onderzoek hoeveel warm water u gebruikt in uw woonsituatie. Als u weet hoeveel warm water u of uw gezin jaarlijks gebruikt, kunt u de capaciteit van uw nieuwe ketel op uw persoonlijke situatie aanpassen. Zo koopt u geen verwarming met een hogere capaciteit dan u daadwerkelijk nodig heeft en bespaart u optimaal op uw stookkosten.

Breng kosten in kaart

Voordat u een nieuwe cv-ketel aanschaft is het belangrijk dat u goed in kaart brengt wat de totale kosten zijn. Vraag vooral naar bijkomende kosten, zoals voorrijkosten, installatiekosten, thermostaatkranen, enzovoort. Vraag ook naar eventuele garanties en onderhoud. Zit onderhoud niet bij de prijs inbegrepen, dan moet u dit bij de prijs optellen. Vergelijk de totale prijs ook met andere installateurs en leveranciers om zo tot de meest voordelige oplossing te komen. Soms is het voordeliger om meer te betalen voor een service waar onderhoud bij inbegrepen zit. Ook kunt u samenwerken met uw buren om zo te besparen op voorrijkosten en eventuele korting te regelen.

Vraag naar subsidie

Gemeentes zetten zich vaak in om huizen in de omgeving duurzamer te maken. Zij zijn vaak bereid om subsidies te verstrekken over duurzaamheidsprojecten zoals isolatie, zonnepanelen of de aanschaf van energiezuinige cv-ketels. Vraag na bij uw gemeente of deze dergelijke subsidies uitgeeft. Op deze manier kunt u gelijk besparen op de aanschaf.