Badkamerverwarming

Er zijn meerdere methodes waarop je de badkamer kunt verwarmen. Nu moet een badkamerverwarming wel een goede temperatuur afgeven wanneer je erin verblijft omdat het een aangename ruimte moet zijn. Je kan een badkamer bijvoorbeeld verwarmen met een straalkachel, radiator, vloerverwarming met water of elektrisch. Ze hebben allen hun voor- en nadelen.

Radiatoren

Tegenwoordig zijn er mooie design radiatoren die in een badkamer gebruikt kunnen worden. Wanneer de leidingen er al aanwezig zijn is het niet onverstandig hiervan gebruik te maken. Je kan de radiator voorzien van een thermostaat waardoor er altijd een constante temperatuur is in de badkamer.

Straalkachel

Een straalkachel is een kachel die door middel van elektriciteit warmte afgeeft. Hij wordt tegenwoordig nog in enkele gevallen gebruikt in huis om warmte af te geven. Deze warmteafgifte geschiedt door middel van een gloeidraad. De gloeidraden zijn voor een reflector geplaatst waardoor de warmte wordt uitgestraald. Bij kleine straalkachels aan de muur, voor de badkamer, worden, in plaats van gloeidraden, kwartsglaselementen gebruikt. De warmte die wordt afgegeven is door middel van infrarode straling. Ook geven de warme gloeidraden nog warmte af aan de lucht. Een straalkachel kan worden gebruikt in die ruimtes die niet altijd worden betreden zoals een badkamer. Bij het aandoen van een straalkachel is de ruimte, waarin je dan verblijft, vrij snel aangenaam van temperatuur. Zolang de kachel aan is verbruikt hij veel elektriciteit maar dat is maar van een korte duur.

Verwarming in de vloer bij een badkamer

Tegenwoordig zweert men bij het gebruik van vloerverwarming in de badkamer. Het is inderdaad een comfortabele manier om de ruimte te verwarmen. Je loopt er over het algemeen op je blote voeten en dan is het zeker prettig dat de vloer warm is. Toch heeft vloerverwarming toch ook wel nadelen. Op de eerste plaats zal je bij het aanleggen moeten kiezen tussen een elektrisch verwarmde vloer of door middel van water. Velen zeggen, dat elektrisch goedkoper stoken is dan elektriciteit maar dat is zeker niet het geval. Een goede installateur kan het verbruik aan u voorrekenen. Ook moet men er rekening mee houden dat het niet zo is dat wanneer je de verwarming aan doet de vloer ook direct warm is. Daar gaat enige tijd overheen. Ook het afkoelen van de vloer zal zijn tijd in beslag nemen. Het is dus belangrijk dat je alles goed laat doorrekenen wat je het beste kunt gebruiken.