Aan welke criteria voldoet een goed loodgietersbedrijf?

Het kan lastig zijn een goed loodgietersbedrijf te vinden. Want ja, wanneer is een loodgieter nu eigenlijk een goed loodgietersbedrijf? Om te kunnen spreken van een loodgietersbedrijf moet het bedrijf aan een aantal eisen voldoen. We noemen een paar voorbeelden.

1. De loodgieters moeten gecertificeerd en goed opgeleid zijn

Natuurlijk wil je niet iedereen zomaar aan je CV laten knoeien. Een CV ketel is duur en lekkages kunnen vervelend zijn, ze komen bovendien altijd op de momenten dat het niet uit komt. Je wil er daarom van verzekerd zijn dat het personeel van het loodgietersbedrijf kundig en ervaren is. Neem bijvoorbeeld het loodgietersbedrijf uit A’dam; zij zijn goed opgeleid en kunnen alle loodgieter gerelateerde klussen dus prima oplossen.

2. De prijs moet goed zijn

Een loodgietersbedrijf moet natuurlijk niet te duur zijn, maar goedkoop is vaak duurkoop. Te goedkoop is dus ook weer niet goed. Vraag dus bij voorkeur bij diverse bedrijven een offerte op en vergelijk die met elkaar. Als prijzen er erg uitspringen (in zowel positieve als negatieve zin), kun je op je vingers natellen dat er iets niet klopt. Let vooral op de prijs- en kwaliteitverhouding; die moet in orde zijn.

3. Het bedrijf moet niet te ver weg gevestigd zijn

Als een bedrijf vijftig kilometer moet rijden om bij jou te komen, schiet dat natuurlijk niet op. Het kan dan wel iets voordeliger zijn om dat bedrijf in te huren, maar vaak komen er nog tal van kosten bij. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten (ook wel bekend als voorrijdkosten); de bedrijfsbussen rijden ook niet op lucht. Bovendien kunnen die bedrijven extra moeilijk doen als je beroep wil doen op je garantie; ze hebben niet zoveel zin om tientallen kilometers te reizen voor ze kunnen nagaan wat er precies is mis gegaan.