Loodgieter

Cv-ketel bijvullen?

Wij staan voor je klaar!

helm

Je cv-ketel bijvullen in 3 stappen

1. Waterdruk en uitschakeling systeem

 • Controleer de waterdruk: de gewenste waterdruk ligt tussen de anderhalf en twee bar.
 • Als de druk te laag is, is het verstandig om de cv-ketel af te sluiten. Dit doe je door de stekker uit het stopcontact te trekken.
 • Draai de thermostaat zo laag mogelijk.
 • Laat het systeem gedurende vijftien tot dertig minuten afkoelen.

2. Cv-ketel bijvullen

 • Sluit de vulslang aan op de bijvulkraan.
 • Laat de ketel vol stromen terwijl je ondertussen de waterdruk afleest op de manometer.
 • Draai de kraan dicht zodra de waterdruk tussen de anderhalf en twee bar is.

3. Afronding

 • Ontkoppel de vulslang van de bijvulkraan.
 • Stop de stekker terug in het stopcontact, zodat het systeem weer kan opstarten.
 • Houd een emmer of doek onder de kraan om het overtollige water op te vangen.
 • Zet de thermostaat weer op de gewenste temperatuur.

Met het bovenstaande stappenplan kun je gemakkelijk zelf je cv-ketel bijvullen. Dit is erg belangrijk voor het benodigde onderhoud van je verwarmingssysteem. Als je problemen ondervindt bij het onderhouden van je cv kunnen onze monteurs altijd helpen. Zij vullen graag jouw cv-ketel bij en controleren op eventuele (beginnende) mankementen.

Cv-ketel bijvullen

Om het beste uit je verwarmingssysteem te halen is het van groot belang dat je op tijd de cv-ketel bijvult. Je cv-ketel bijvullen is gelukkig erg gemakkelijk, waardoor je het zonder problemen zelf kunt doen. De experts van All-in CV Service leggen je graag stap voor stap uit hoe je dit zelf kunt doen.

Hulp van de vakman dichtbij

Kom je er met het bijvullen zelf niet helemaal uit? Via het grote netwerk van All-in CV Service vind je altijd een professional dichtbij.

Neem vandaag nog contact met ons op en je wordt in verbinding gebracht met de CV specialist bij jou in de buurt. Laat het bijvullen of ontluchten van je verwarming of cv-ketel gerust aan een professional over!

Een veelvoorkomend probleem is het moeten bijvullen van de cv-ketel. Wanneer je je cv-ketel niet juist bijvult haal je niet het maximale rendement uit de verwarming.

Lees hier meer...

Voor het plaatsen van een nieuwe cv-ketel ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben direct ervaren en erkende monteurs voor je beschikbaar in heel Nederland.

Lees hier meer...

Vloerverwarming zien we steeds meer terug in nieuwbouwwoningen. Het grote voordeel is dat je vloerverwarming kunt laten fungeren als hoofdverwarming.

Lees hier meer...

Atag
Vaillant
Remeha
Intergas

All-in cv Service staat voor je klaar

In Nederland heeft All-in cv Service meerdere lokale partners waar we mee samenwerken. Hierdoor hebben wij altijd een cv monteur direct voor jou beschikbaar. Wij leggen je aanvraag voor aan diverse bedrijven in jouw regio waarna je gratis en vrijblijvend offertes ontvangt. Door te vergelijken kun je direct besparen op je kosten.